onsdag 27 september 2017

Inför SBWF2017 - Imorgon öppnar årets festival!


Allmänheten släpps in från klockan 15.00, men som kulturbärande ölskribent så har jag och mina kollegor plus branschfolk tillgång till lokalerna redan från klockan 12.00. Därmed kan jag i lugn och ro ta mig god tid att besöka de olika utställarna.

Festivalen kör följande dagar och tider (för allmänheten);
  • Torsdag 28 september & 5 oktober; 15.00 - 22.00
  • Fredag 29 september & 6 oktober; 14.00 - 23.00
  • Lördag 30 september & 7 oktober; 11.00 - 23.00

TIPS!
  • Kom i god tid! Ju senare på kvällen ni anländer desto längre köer utanför och mer besökare inne i mässhallarna (= större trängsel).
  • Testa "nya" saker, drick/ät inte bara samma saker som du alltid gjort, både hemma och på krogen. Det finns många härliga upplevelser om du bara vågar. Själv räknar jag med att för första gången testa minst två öl från det Louisiana-baserade bryggeriet Abita som finns i Galatea/Craftbeer-montern.
  • Besök någon av alla de provningar och Master classes som erbjuds under festivalen.
  • Under festivalens samtliga dagar så kör CC från Ölpodden två stycken "Ölsafari". En guidad visning med tips och historier bland de olika utställningsmontrarna, som Christian själv kallar det; en kompass i ölskogen. Turen, som utgår från Nya Carnegiebryggeriets monter, tar ca 45 minuter och har begränsat (boka på hemsidan eller i festivalreceptionen) antal platser per tillfälle. Det kostar 100 kronor, men då får du en T-shirt från Ölpodden på köpet!
  • Se till att skölja provningsglaset/glasen ordentligt, drick lite vatten och ät någon fast föda. Då blir troligtvis din festivalupplevelse så mycket roligare.
Vi ses väl där!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar